Tekst: Didi, kind van ouderverstoting

Op 24 februari was de eerste uitzending van The Voice Kids waarbij Jean als laatste was te zien…

Jean vertelde dat ze moesten vluchten voor de oorlog in Syrië en dat zijn vader is overleden. Nu een paar dagen later blijkt dat zijn verhaal niet klopt. Klik hier voor het artikel. Zijn vader blijkt gewoon nog te leven, nu verteld zijn moeder dat ze moesten vluchten voor de vader, omdat hij zijn kinderen zou slaan. Deze opmerking zegt al helaas genoeg. De moeder heeft duidelijk de kinderen gehersenspoeld over de vader, waarom? Ook als je de foto ziet van de kinderen met vader, zie je dat er niks aan de hand is.

Als je ziet hoe de zus kijkt als ze Jean vragen over zijn vader, zie haar blik. Die zus weet waarschijnlijk wel dat de vader leeft, want aan haar blik te zien, zegt al boekdelen. En ook dat ze niet uit Syrië komen, maar uit Libanon, en alleen maar gelukszoekers zijn. Hij geeft ook dat hij nu 6 maanden in Nederland is, en dat blijkt al een jaar te zijn.
Dus Jean liegt ook mee met zijn moeder. Jean is flink gehersenspoeld door zijn moeder, want een kind hoeft namelijk niet te kiezen voor een vader of moeder.

Dat moeder het verschrikkelijk vindt voor haar zoon dat hij nu in een familiedrama zit, is aan haar zelf te danken, en nee het kind kan daar niks aan doen, maar jij als moeder wel. Jean is de dupe van een vechtscheiding, en leugens van 1 van de ouders, en op latere leeftijd zal hij daar veel problemen mee krijgen. Het blijft zijn vader, zijn biologische vader. Waarom zeggen dat je vader dood is? Waarom?

Dit verhaal grijpt mij erg aan, omdat ik dat ook heb meegemaakt, dat mijn moeder vertelde dat mijn vader dood zou zijn. En dat mijn vader niet goed was, en agressief et cetera. Alles bleken leugens te zijn.
Ik heb zelf nu mijn vader 3 jaar terug.  Hij is ernstig ziek, en helaas zal hij nooit mijn zus en broertje zien, want die geloven de leugens van onze moeder. Waarom vertel je een kind dat 1 van de ouders dood is, als dat niet zo is?
Hoe kun je zoiets zeggen tegen je eigen kinderen?

En dat zijn vader contact zoekt met zijn zoon, vanwege dat zijn zoon nu bij The Voice Kids zit, en dat de vader daar niet tegen kan. Ehm nee er word gezegd dat de vader dood zou zijn, daarom zoekt hij contact, omdat hij nog gewoon leeft. En op de foto is duidelijk te zien dat ze blij zijn met hun vader.

Vele kinderen die in een vechtscheiding van hun ouders terecht komen, krijgen zulke verhalen te horen, en dat hun vader of moeder juist heel slecht is, en zelfs de familie van die kant zou slecht zijn. Heel veel kinderen zien 1 van de ouders niet meer als de ouders gaan scheiden. Dit heet ook wel ouderverstoting. Kinderen worden ingezet in een scheiding, en dat moet stoppen. Kinderen hebben beide ouders nodig!!

Wat de ouder doet, die de kinderen verstoot van de andere biologische ouder dat heet ook wel kindermishandeling! Meer over vechtscheiding/ouderverstoting wat de impact enzo ervan is kun je lezen op mijn blog.

Nu blijkt dat Jean ook gewoon op school zat in Beroet. Kind is flink ingepraat door zijn moeder, en vader word zwart gemaakt. Klik hier voor het artikel. Kinderen kunnen hier niks aan doen, dat hun moeder deze keuze maakt om aan te geven dat ze moesten vluchten voor de oorlog, waar ze niet eens mee te maken hebben gemaakt. Moeder besloot dit en de kinderen worden gehersenspoeld wat ze moeten vertellen. Het is naar voor Jean dat hij op social media nu zo word gezien dat hij ook een golddigger zou zijn. Maar het is de moeder. Kinderen hebben geen keuze om te gaan vluchten. Het zou goed zijn om als hij nu in de finale van The Voice zit, wel te diskwalificeren daarvoor.